BALANS EN KRACHT

Training & Advies

Kracht

Vanuit Balans en Kracht Training & Advies geef ik veel workshops waarin parallellen tussen oosterse krijgskunsten en de effectiviteit en welbevinden van mensen in hun werksituatie een rol spelen. Eén van de regelmatig terugkerende thema’s is het verschil tussen functioneren met kracht en functioneren vanuit kracht.

 Als je kracht gebruikt, roep je tegenkracht op.  Daar is niets mis mee, mits het maar in de juiste situatie, op het goede moment, afgestemd op de ander en met de juiste dosering gebeurt. Gebruik je teveel kracht dan is de kans groot dat je schade aanbrengt aan de relatie of dat de ander zich uitgedaagd voelt om ook meer kracht te gaan gebruiken. Voor je het weet geraak je in gevecht. Bij de meeste gevechten is er slechts één winnaar en dat hoef jij niet te zijn. Eindigt een gevecht onbeslist, dan betekent dat veelal dat de verschillende partijen achterblijven met blauwe plekken en verwondingen, al dan niet figuurlijk. 

Als je kracht gebruikt is de kans groot dat je tegenkracht oproept. Die tegenkracht is veelal geen bewuste keuze maar een primaire reactie. Dan ontstaat het gevecht wie de sterkste is en meestal is er maar één winnaar. 

In de workshops  is één van de oefeningen die ik gebruik de volgende.  Ik vraag mijn tegenstander om mij stevig bij mijn pols te pakken. Vooraf geef ik aan dat ik dat niet prettig vind en dat ik zal proberen los te komen. Mijn eerste handeling is om te proberen los te komen door kracht te gebruiken. Ogenblikkelijk voel ik dat de ander ook meer kracht gaat gebruiken en het gevecht is begonnen. Wie de sterkste? 

Daarna doe ik het volgende. Stel ik ben beetgepakt bij mijn rechterpols. Zonder kracht te gebruiken stap ik met mijn linkerbeen naar achteren, beweeg mijn pols naar boven en via het hefboomeffect dat ontstaat als ik mijn hand onder de pols van de ander komt, laat deze los. Geen kracht gebruikt, geen schade aangebracht en geen schade ondervonden. 

Als je functioneert vanuit kracht heb je vermogens ontwikkelt waarmee je uitstekend voor jezelf kunt opkomen, zonder de ander te beschadigen.  Dat geldt voor fysieke druk maar ook als je met woorden onder druk wordt gezet. Gebruik alleen kracht wanneer dat nodig is en doe het juist gedoseerd.   

Veel leidinggevenden laat ik oefenen met functioneren vanuit kracht zowel fysiek als in gesprekken. Waarom? Omdat ik zie en zelf vaak heb ervaren dat leidinggeven de neiging hebben om kracht te gebruiken als ze wat van de ander gedaan willen hebben.  Dat lukt dan wel, maar eigenlijk zijn zij succesvol omdat ze de ander beïnvloeden op basis van macht. 

Door hiermee te oefenen ervaren de leidinggevenden dan de ze (nagenoeg) zonder kracht te gebruiken de ander mee kunnen krijgen.  Dat benoem ik dan als invloed uitoefenen.

In een persoonlijke ontmoeting licht ik dit graag toe.